Előfizetői tartalom

Stagnált a munkanélküliség az eurózónában

Portfolio
Az eurózóna munkanélküliségi rátája stagnálást mutat 12,1 százalékos szinten júniusban. Míg az EU-27 munkanélküliségi rátája már 0,1 százalékos csökkenést is fel tudott mutatni júniusra, 10,9 százalékpontra süllyedve a májusi 11 százalékhoz képest. Ugyanakkor az előző év júniusi adatához képest továbbra is jelentősen magasabb szinten áll még mind a két régió.

Jó hírnek számít az Eurostat legfrissebb közlése, mely szerint stagnálást mutat a már régóta emelkedő trenden levő munkanélküliségi ráta az eurózónában. Az előző havi értéket 12,2 százalékról 0,1 százalékponttal lefelé módosították. Így pedig még hihetőbbnek tűnik, az hogy stagnálást látunk a régióban. Ugyanakkor a most látott lassulás még nem garancia arra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés