Előfizetői tartalom

Újra bővül a német feldolgozóipar

Portfolio
Az előzetes adatok szerint a német feldolgozóipari szereplők többsége immár optimista a kilátások kapcsán. A feldolgozóipari beszerzési menedzser index értéke a múlt havi (visszaesést követő) 48,6 pontos szintről egészen 50,3 pontig emelkedett. Az érték a piaci konszenzus 49,2 pontos értéket is jelentősen felülmúlja, és kiemelendő, hogy ezen a szinten már a szektor bővüléséről beszélhetünk.

A francia adatok után a német feldolgozóipar is kedvezően alakult a Markit júliusi adatai szerint. Míg az előző hónapban egy visszaesést láthattunk a már korábban is stagnálás közeli szintről, ezt mára teljesen korrigálta a piac. Az 50,3 pontos érték a szektor bővülését jelzi és 5 havi csúcsértéknek számít.Továbbá a kitermelést jelző index értéke is jelentősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés