Előfizetői tartalom

Kevésbé romlik az eurózóna szolgáltatóipara

Portfolio
Az eurózóna felülvizsgált szolgáltatóipari beszerzési menedzser indexének értéke 48,3 pontra emelkedett az előző havi 47,2 pontos szintről. Az előzetes adatok még 48,6 pontot mutattak, amihez képest mára kevésbé kedvezőbb képet látunk a szektor kapcsán. A feldolgozóipar kapcsán is stabilizálódásról számolt be a Markit jelentésében, bár egyelőre mind a kettő szektor még az 50 pont alatti érték alatt van, tehát zsugorodik.

Bár a szolgáltatóipari üzlet aktivitását jelző index az előzetes értékétől (48,6) elmarad a végleges júniusi adatok szerint, ez még mindig kedvező fejleménynek tekinthető. Ugyanis január óta nem zsugorodott ilyen lassan az eurózóna. Továbbá a Markit jelentéséből kiderül, hogy az egy évre előre tekintő üzleti várakozások is javultak májushoz képest.A kedvezőbb eredményhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés