Előfizetői tartalom

Minden 20. forintunkkal a külföldet finanszírozzuk

Portfolio
2013 I. negyedévében a külfölddel szembeni nettó finanszírozási képesség (a folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg együttes egyenlege) 1111 millió euro volt - jelentette a Magyar Nemzeti Bank. A szezonális hatások kiszűrésével a nettó finanszírozási képesség 1347 millió euro, a GDP 5,3%-a, ami megegyezik az előző negyedév adatával. A szezonálisan kiigazított adatok alapján a folyó fizetési mérleg többlete az első negyedévben 752 millió euro. Ezen belül a reálgazdasági mérleg többlete 1936 millió euro lett, ami meghaladja az előző negyedévi értéket.

Az ország finanszírozási képessége ugyan nem emelkedett tovább, de a GDP-arányosan 5,3%-os adat azt mutatja, hogy a nemzetgazdaság továbbra is jelentős nettó adósság-visszafizetési pozícióban van.A reálgazdasági folyamatokban nem tapasztalunk jelentős változásokat. Az áruexport és az -import trendjükben stagnálnak, igaz az idei első negyedévben kissé nyílni kezdett az olló.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés