Előfizetői tartalom

Balog: nem módosítják a friss magyar adatok az MNB világképét

MTI
A kedden közzétett inflációs számok nem különböznek az eddigiektől annyival, hogy az lényegesen befolyásolná a monetáris tanács általános hozzáállását a kamatpályához - jelentette ki Balog Ádám, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a jegybank konzultációs sorozatának első, miskolci állomásán. Az eseményen Matolcsy György MNB-elnök is megszólalt, akinek fontosabb üzeneteit külön cikkben írtuk meg. Balog a konferencia keretében újságíróknak hangsúlyozta: Matolcsy csak általánosságban beszélt a forintárfolyamról, az MNB-nek nincs árfolyamcélja.

Kapcsolódó cikkünk2013.05.16Matolcsy: a 290 körüli euró segíti az exportot, jöhet még kamatvágásAz alelnök nagyon bíztatónak nevezte az első negyedévi GDP-adatokat, de hangsúlyozta, hogy azok egyelőre nem befolyásolják a jegybank politikáját. Jövő héten döntenek Balog újságíróknak elmondta azt is: az MNB igazgatósága a jövő héten fogadja el a növekedési hitelprogram...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés