Előfizetői tartalom

A jegybanki eszközvásárlásokról közölt tanulmányt az IMF

Portfolio
A jegybanki eszközvásárlási programok hatásairól tett közzé tanulmányt mai dátummal a Nemzetközi Valutaalap (IMF), melynek megállapítása, hogy a programok képesek voltak arra, hogy helyreállítsák a pénzügyi rendszer működését. Az IMF azonban a Fed-hez hasonlóan aggodalmának adott hangot, hogy mi lesz akkor, ha a jegybankok elkezdenek eszközöket értékesíteni - írja a Marketwatch.

Az IMF tanulmánya arra a következtetésre jutott, hogy a Fed, a Bank of England, az Európai Központi Bank és a Bank of Japan kötvényvásárlási erőfeszítései képesek voltak arra, hogy helyreállítsák a pénzügyi piacok működését. Az IMF tanulmánya kiemeli, az eszközárakra globálisan jó hatással voltak ezek a programok. A Valutaalap szerint bizonyos körülmények között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés