Előfizetői tartalom

Nem akar változtatni a Bank of England

Portfolio
Továbbra sem változtatott a Bank of England eszközvásárlási programján, marad a 375 milliárd fontnyi keret. A program ezt az eszközvásárlási szintet egyébként 2012 februárjában érte el és azóta tartja, annak ellenére, hogy korábban többen is a további növelését javasolták. A jegybanki alapkamat is 0,5 százalékponton maradt. Ez a rekord alacsony kamatszint immáron 2009 márciusa óta tart.

A májusi döntésen immáron negyedszerre lett elvetve, a korábban az angol jegybankelnök által tett javaslat, miszerint intenzívebb mennyiségi lazítási programra volna szüksége a jegybanknak. Korábban az inflációs kilátások romlása intette óvatosságra a döntéshozókat.A jegybanki lépés egybecsengett a piaci várakozásokkal. Több elemző szerint a BoE immáron elsődlegesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés