Előfizetői tartalom

Történelmet írnak a világ jegybankjai

Portfolio
A következő egy hétben sorra üléseznek a világ vezető jegybankjai. Pénteken a japán jegybank, jövő szerdán az amerikai Fed, csütörtökön pedig az EKB tart kamatmeghatározó ülést. A kamatcsökkentési várakozások miatt a figyelem középpontjában ezúttal az EKB áll, de a japán eseményekre is érdemes figyelni, Tokióban ugyanis most teszik közzé a friss inflációs prognózisokat, ami tekintettel arra, hogy az új jegybankelnök a defláció elleni küzdelem legnagyobb híve, kiemelt fontossággal bír a piacok számára.

A vezető jegybankok közül mára az EKB az egyedüli, amely nem kezdett agresszív pénznyomtatásba. Az elmúlt hónapokban a Bank of Japan, a Fed és a Bank of England sorra jelentette be az újabb eszközvásárlásokat. Legutóbb a Bank of Japan lépett a még agresszívabb monetáris lazítás irányába. Április elején - Haruhiko Kuroda, új jegybankelnök vezetésével - egy méretét tekintve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés