Előfizetői tartalom

Itt a leendő olasz kormányfő, nem lesz "mindenáron" új kabinet

Portfolio
A balközép demokrata párt (PD) helyettes vezetőjét, Enrico Lettát kérte ma fel kormányalakításra Giorgio Napolitano régi-új olasz államfő, és az új jelölt már holnap megkezdi a kabinet összeállítását, a parlamenti bizalmi szavazás pedig a hétvégén várható. A mai fejlemények azt jelzik, hogy lassan véget érhet az a kéthónapos belpolitikai patthelyzet, amely a február végi olasz parlamenti választások óta blokkolta a reformok folytathatóságát.

A 46 éves Enrico Letta a jelölést követően meglepetésének adott hangot (de elvállalta a felkérést), hiszen sokan a korábbi miniszterelnök, veterán politikus Giuliano Amato jelölésére számítottak. Érdemes megjegyezni, hogy Napolitano mai döntése előtt mind a balközép PD, mind a Silvio Berlusconi által vezetett PDL, mind pedig Mario Monti pártja azt jelezte: bárkit is kér...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés