Előfizetői tartalom

A MOL volt a nagyvevő a PEMÁK-ban?

Portfolio
Nem publikus, hogy a MOL hogyan, milyen szempontok szerint fekteti be a mindennapi üzletmenet során rendelkezésére álló jelentős pénzeszközöket. Így nem kommentálta a Portfolio.hu azon felvetését, hogy az olajtársaság nagy összegben vett az év elején a Prémium Euró Magyar Államkötvényből (PEMÁK), amelyet egy tegnap megjelent statisztika alapján valószínűleg vissza is váltott. Azután, hogy az év elején volt egy nagyvevő a speciális magyar államkötvényből, már februárban megkérdeztük az olajtársaságot, de akkor nem kaptunk választ.

Kapcsolódó cikkünk2013.04.23Visszaadhatta a nagyvevő a magyar eurókötvényétA MOL az alábbi hivatalos álláspontot jutatta el a Portfolio.hu szerkesztőségének a tegnpai újbóli kérdésünkre: "A MOL a mindennapi üzletmenet finanszírozásához általában nagyságrendileg 1 milliárd EUR értékű pénzeszközzel rendelkezik, illetve a le nem hívott hitelekkel együtt az elérhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés