Előfizetői tartalom

Leminősítette Nagy-Britanniát a Fitch

Portfolio
Elvesztette a legjobb besorolást a Fitchnél Nagy-Britannia, a szigetország adósbesorolását a hitelminősítő egy fokozattal AAA-ról AA+-ra változtatta. A hivatalos közlemény szerint ennek az az oka, hogy az államadósság túlságosan magas szintre emelkedik, a gazdasági és költségvetési kilátások ráadásul nem túl kedvezőek a következő években. A Fitch ettől elvonatkoztatva középtávon már kedvező folyamatokat lát, az államadósság szerkezete az országban azt mondatta a céggel, hogy az országnak stabil kilátást adjanak - írja a Reuters.

A világ egyik legnagyobb hitelminősítője, a Fitch Ratings bejelentette, hogy megvonja Nagy-Britanniától az AAA minősítést, az adósbesorolást egy fokozattal AA+ minősítésre változtatták, ami azt jelenti, hogy a cégnél az ország kikerült az elit klubból. Az ország új minősítése mellett a Fitch stabil kilátásokat határozott meg, mint írták a leminősítés a romló gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés