Előfizetői tartalom

A cégek kétharmadát érte már jogsértő adóhatósági határozat

Portfolio
A cégek kétharmada találkozott már olyan adóhatósági döntéssel, amit jogsértőnek tartott és indokoltnak látta a fellebbezést, nagy részük ennek ellenére csak jelentős összegűnek tartott megállapítás esetében fellebbez. E mögött egyik fő okként a részletszabályok ismeretének hiánya tekinthető, derül ki a Deloitte vállalati felméréséből, de fontos tényező a bizalmatlanság is, a gazdálkodók túlnyomó többsége szerint a bíróságok adójogi kérdésekben csak kevés tapasztalattal rendelkeznek.

Arra volt kíváncsi a Deloitte a felmérés során, hogy abban a környezetben, ahol az adóhatóságok egyre agresszívebben próbálnak bevételt szerezni, a hazai közép- és nagyvállalatok mennyire ismerik a jogorvoslati lehetőségeket, tisztában vannak-e azzal, hogy mi az eljárásokkal kapcsolatos tapasztalat. A megkérdezés eredményeiből egyértelműen meg lehetett állapítani azt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés