Előfizetői tartalom

Továbbra is recesszióban az eurózóna

Portfolio
A legújabb felülvizsgált adatok szerint 2012 negyedik negyedévében az eurózóna GDP-je 0,6 százalékkal csökkent negyedéves szinten - derül ki az Eurostat harmadszorra felülvizsgált adataiból. Az új eredmények nem változtattak a korábbi aggregált növekedési adatokon. Jelentősen csökkent a fogyasztási és beruházási hajlandóság az eurózónában.

A korábbi másodjára felülvizsgált adatok is már az országok GDP adatainak 98 százalékos lefedettségét foglalta magában, az újabb pontosítás után sem lehettek ezért a végső számok kapcsán jelentősen eltérő piaci várakozások. Már az első adatközlés számai is pontosnak bizonyultak, mely szerint 0,6 százalékkal csökkent az eurózóna GDP-je a tavalyi október-decemberi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés