Előfizetői tartalom

Aggasztóan sok a segélykérő az USA-ban

Portfolio
A legfrissebb statisztikák szerint rekordszintű 385 ezerre nőtt az újonnan regisztrált munkanélküliek száma az Egyesült Államokban. Az előző heti felülvizsgált adat szerint 357 ezer segélykérőt regisztráltak, erre a hétre egyébként a piac 352 ezres szintet várt. A csúcson levő újonnan regisztrált munkanélküliek számát az utóbbi időben egyre nagyobb figyelem övezi, amennyiben a várttól jelentősen eltérő számmal szembesül a piac, az jelentős hatással is bírhat az USD árfolyamára.

A március 28-i adatközlésben eleinte a vártnál jóval kisebb növekedésről adtak tudósítást, viszont a felülvizsgált adatok szerint a 357 ezres szint 17 ezerrel haladta meg az előre jelzettet. Már azon szint is az 5 éves csúcspontot jelentette, de a mostani számok még drasztikusabbak, 2012 novembere óta nem volt ilyen magas szinten az adat. Az Egyesült Államok munkaerőpiaca egyelőre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés