Előfizetői tartalom

Továbbra is visszaesést tükröznek az európai feldolgozóipari adatok

Portfolio
A feldolgozóipari beszerzési menedzser indexben egy enyhe javulást látunk, de továbbra is zsugorodik a szektor. Az előzetes 46,6 pontos szinthez képest, mely egyben a piac által várt szint is volt, a márciusi felülvizsgált adat 46,8 pontra emelkedett az eurózóna aggregált szintjén. Bár az előző hónapokban is javulás volt látható az index értékében, az mindezidáig nem érte el az egészséges tartományt. Ugyanis az index 50 pontos értéke jelzi a stagnálást, az ez alatti értékek pedig a szektor zsugorodását.

A BMI - beszerzési menedzser index - a gazdaság állapotának egy vezető indikátora, ugyanis a vállalkozási szféra gyorsan reagál a piaci körülményekben végbemenő változásokra. A számok által tükrözött beszerzési menedzseri döntések kimagasló információtartalommal bírnak a vállalatok gazdaságról alkotott véleményéről. A feldolgozóipari mutató a legjelentősebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés