Előfizetői tartalom

Nem teremt munkahelyeket az új munka törvénykönyve

Portfolio
A cégek nagyobb része már átdolgozta a meglévő munkavállalóinak szerződéseit az új munka törvénykönyvének megfelelően, ám az új szabályozással összefüggően csak a cégek töredéke tervez létszámbővítést. A vállalkozások 61%-a nem tervez változtatni a létszámán, 33% viszont bővítést tervez, de csak a cégek 3%-a tervez úgy létszámbővítést, hogy ez az új Mt-nek volna köszönhető - derül ki a BDO felméréséből.

Az új szabályozás hatására a megkérdezett vállalatok 56 százaléka dolgozta vagy dolgozza át már meglévő munkavállalóinak szerződéseit. A kollektív szerződéssel rendelkező cégek többsége megtartja a korábbi műszakpótlék-felosztást, és a cégek továbbra is előszeretettel alkalmaznak munkaidőkeretet, írja a BDO. A cégek 44 százaléka viszont az új Mt. ellenére nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés