Előfizetői tartalom

Horvátország készen áll a júliusi EU-csatlakozásra

MTI
Horvátország teljesíti a csatlakozási szerződésben vállalt kötelezettségeket és követelményeket, s készen áll az Európai Unióhoz való teljes jogú tagságra 2013. július 1-jén - állapította meg az Európai Bizottság utolsó monitoring jelentésében, amelyet Stefan Füle, az Európai Unió bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős biztosa mutatott be kedden Zágrábban.

A brüsszeli testület értékelése szerint Horvátország befejezte, illetve a csatlakozásig befejezi azt a 10 feladatot, amelyet az EB tavaly októberi jelentésében határozott meg. Ezek között volt például a hajógyárak privatizációja, az összeférhetetlenségi bizottság felállítása, az igazságügyi rendszer hatékonyságának növelése, a - még folyamatban lévő - neumi határátkelőhely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés