Előfizetői tartalom

Hároméves mélyponton a versenyszféra foglalkoztatottsága

Portfolio
2,5 százalékkal emelkedtek januárban az átlagos bruttó bérek a nemzetgazdaságban, míg a nettó bérek 3,9 százalékkal, így a januártól erősen fékeződő infláció mellett a reálbérek szinten maradását jelzi, átlagosan. Kedvezőtlen hír viszont, hogy nem állt meg az alkalmazotti létszám apadása a legalább öt főt foglalkoztatóknál, sőt a létszám 3 éves mélyponton van.

Miközben nemzetgazdasági átlagban 2,5 százalékkal, ebből a versenyszférában a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál 3,0 százalék volt a bruttó bérek emelkedése. A vállalkozásoknál a tavaly megfigyelhető trendhez hasonlóan inkább a rendszeres keresetek emelkedtek, ami főleg az adminisztratív béremeléseknek tudható be. Tavaly 19%-kal emelték a minimálbért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés