Előfizetői tartalom

Hol vannak a milliárdok az új adókból? (2.)

Portfolio
Az előzetes adatoknak megfelelően az év első hónapjában 2,5 milliárdos hiányt produkált az államháztartás (önkormányzatok nélkül számolt egyenlege). A részletes adatokból kiderül, hogy az új adónemekből (kata, kiva, pénzügyi tranzakciós illeték, közműadó) még csak minimális bevétel folyt be, hiszen az első befizetési kötelezettségek februárban esedékesek.

Az államháztartás központi alrendszerének 2013. január havi hiánya közel 2,5 milliárd forintra teljesült, ami az éves törvényi 841,8 milliárd forintos hiánytervnek mindössze 0,3%-a. Ezen belül a központi költségvetés 90,7 milliárd forintos deficittel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 50,9 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig közel 37,3...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés