Előfizetői tartalom

Ezt kellene tegye az MNB új vezetése

Portfolio
Az új jegybankelnök személye nagyon fontos, mert az egyik legfőbb meghatározója a monetáris politikának. Már az jelezheti a monetáris politika jövőbeli irányát, hogy milyen MNB-elnökre esik a választás - fejtette ki meglátásait Tardos Gergely, az OTP Bank Elemzési Központjának vezetője. Az - OTP Bank támogatásával létrejött - befektetői klub keretében az elemző úgy fogalmazott, hogy a magyar gazdaság problémáin nagyon keveset segíthetnek a nem konvencionális eszközök.

A jegybankelnök nemcsak az arcát adja a monetáris politikához, hanem az egyik legfőbb meghatározója, ezért ilyen szempontból nem mindegy a személye. Az elmúlt időszakban számos olyan vélemény elhangzott, miszerint az eddigi monetáris politikával kapcsolatban súlyos problémák fogalmazhatóak meg és hogy ezt nagyon másképp kellene csinálni. Elsősorban nyilván a monetáris politika...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés