Előfizetői tartalom

"Más nyelvet beszélnek a revizorok"

Portfolio
Magyarországon is van elvileg lehetőség, hogy több ország adóhatósága együttműködve vizsgáljon ki eseteket, a gyakorlatban azonban ez eddig nem történt meg. A pénzügyi eszközök nemzetközivé válása miatt egyre nehezebb megállapítani az adó helyes mértékét, és ez önmagában adócsalásra és adókikerülésre ösztönözhet. A kettős adózás elkerülése miatt a cégeknek is érdeke a joint audit, az egyik legnagyobb nehézség azonban, hogy az egyes országok revizorai nem beszélnek egy nyelvet. Ezért eddig inkább csak Németország, Ausztria és Hollandia élt ezzel - mondta el a Portfolio.hu-nak adott interjúban Lambert Zoltán, a WTS Klient Adótanácsadó partnere.

Portfolio.hu: Életbe lépett a joint audit rendszere. Ez pontosan mit jelent? Lambert Zoltán: A korábbi Európai Uniós közigazgatási együttműködésről rendelkező irányelveket megújító 2011/16/EU irányelv és annak 2013. január 1-jétől alkalmazandó végrehajtási rendelete a határokon átnyúló hatóságok közötti információcsere eredményességének és hatékonyságának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés