Előfizetői tartalom

Így találtunk munkát 2012-ben

Portfolio
A valaha munkanélküliséggel érintettek közel fele ismerősön, barátokon, rokonokon keresztül jutott legutóbb álláshoz - derült ki a KSH nemrég közzétett felméréséből. Negyede közvetlenül vette fel a céggel a kapcsolatot, a munkaügyi központokon keresztül azonban kevesebb mint 9 százalék jutott munkához. Hirtelen állásvesztés esetén leghatékonyabb stratégiának az alkalmi munkát tartják, illetve a továbbképzést, de majdnem ugyanolyan arányban mennének külföldre dolgozni. A közmunka csak a szakma nélküliek körében tekintett hatékony megoldásnak. A 19-64 évesek 73 százaléka alacsonynak tartja a munkanélküli támogatások összegét.

A KSH 2012 első negyedévében készítette a kiegészítő felmérést a szokásos foglalkoztatottság és munkanélküliség felmérés mellett, amelyből december végén publikálta elemzését. Az év első negyedévében kétéves csúcson volt a munkanélküliségi ráta (11,7% ), ami különösen annak tudható be, hogy a kormány 2011 végén leállította az addig futó közmunkaprogramokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés