Előfizetői tartalom

Befékezett a foglalkoztatás

Portfolio
A 2012. szeptember-novemberi időszakban az előző évihez képest ugyan még mindig 55 ezer fővel volt magasabb a foglalkoztatottak száma, azonban láthatóan beütött az év végi uborkaszezon, az előző időszakihoz képest 10 ezer fővel voltak kevesebb foglalkoztatottak, a munkanélküliség kissé még tovább emelkedett, a munkanélküliségi ráta pedig a tavaly ilyenkor jellemzővel azonos szinten állt, 10,6% volt - derül ki a KSH frissen közzétett adataiból. A munkanélküliek közel fele tartós álláskereső.

2012. szeptember-novemberben 3 millió 925 ezren voltak foglalkoztatottak a 15-74 éves korcsoportban, ami 55 ezer fővel magasabb az előző év azonos időszakihoz képest, a KSH szerint a növekedésben elsősorban a közfoglalkoztatás kiterjesztése játszott szerepet. A munkanélküliek száma ismét feljebb kúszott, az előző évihez képest 7 ezer fővel voltak többen, ugyanakkor az aktivitás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés