Előfizetői tartalom

Újabb sokmilliós mulasztási bírság az óvatlanoknak

Portfolio
A hatályos társasági adóról szóló törvény a transzferár-nyilvántartások készítése mellett még egy dokumentációs kötelezettséget előír: Az ellenőrzött külföldi társaságokkal üzletelő vállalkozásoknak külön nyilvántartásban bizonyítaniuk kell, hogy az általuk kifizetett, és az adóalap terhére elszámolt költség vállalkozási tevékenységüket szolgálta - mondta el lapunknak Kerényi Máté transzferárszakértő, a Kolchis Kft. ügyvezetője.

A társasági adó törvény régóta tartalmazza, hogy nem minősül a vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségnek (ráfordításnak) az a ráfordítás, amely ellenőrzött külföldi társaságnak juttatott ellenérték következtében merül fel, kivéve, ha cégünk bizonyítja, hogy az elszámolt költség (ráfordítás) a vállalkozási tevékenységét szolgálja. Az újdonságot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés