Előfizetői tartalom

Mit mondanak az elemzők a Fitch lépésére? (2.)

MTI
A nemzetközi hitelminősítők eltérően ítélik meg a magyar gazdaságpolitikát - vélekedtek londoni elemzők azzal kapcsolatban, hogy a Fitch Ratings csütörtökön megerősítette a magyar államadós-osztályzatokat, és a besorolások kilátását negatívról stabilra javította. Az MKB Bank vezető elemzője szerint a kormány elkötelezettsége a költségvetési hiány 3 százalék alatt tartásában játszhatta a főszerepet a Fitch csütörtöki megerősítő döntésében.

Kondrát Zsolt, az MKB Bank vezető elemzője a Fitch Ratings bejelentését követően az MTI-nek azt mondta: vélhetően a hitelminősítőnél is úgy látják, hogy az idén és jövőre is reális esély van a hiánycél teljesülésére, emellett a külső egyensúly is jól alakul. A legtöbb negatívum ugyanakkor továbbra is a növekedési kilátásokban van - fűzte hozzá. Kondrát Zsolt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés