Előfizetői tartalom

Orbán: unorthodox módon vállaltunk kiadást a minimálbérre

Portfolio
A kormány is megállapodott a minimálbérről és a bérminimumról, így az 98 ezer illetve 114 ezer forintra fog emelkedni 2013-tól, illetve aláírták a szakszervezetekkel az erről és a 11 ágazat béremelési támogatásáról szóló megállapodást. Orbán Viktor arról beszélt, hitelből nem szabad bért emelni, szociális juttatást fizetni, a mostani támogatásra unorthodox módon, Matolcsy György gazdaságpolitikai kombinációja teremtette meg rá a lehetőséget.

A szociális partnerek megállapodása után a kormány is megállapodott a minimálbérről, ami az előzőeknek megfelelően 2013-tól 93 ezer forintról 98 ezer forintra emelkedik, ami 5,3%-os emelkedés, a bérminimum (szakképzettséget igénylő munkakörökben való foglalkoztatás esetén) pedig 108 ezerről 114 ezer forintra emelkedik 5,6%-kal. Mindkét esetben reálértéken is növekedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés