Előfizetői tartalom

Szijjártó: meg kell szüntetni a Magyarország elleni eljárást

MTI
Azokra az évekre, amelyekre vonatkozóan költségvetéssel rendelkezik Magyarország, mindenhol deklaráltan három százalék alatt lesz a GDP-arányos államháztartási hiány, ezért az Európai Uniónak meg kell szüntetnie a túlzottdeficit-eljárást - mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a HírTV Rájátszás című műsorában hétfőn.

Az államtitkár úgy fogalmazott: meg kell szüntetni az eljárást, mert "minden feltételt teljesítünk, amit előírnak a jogszabályok". "Reméljük, hogy nem kettős mérce vagy más szempontok szerint fognak dönteni" - fogalmazott, hozzátéve, hogy az Európai Bizottság őszi előrejelzéseiben is három százalék alatti bruttó hazai termékhez viszonyított hiányt jelzett 2012-re...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés