Előfizetői tartalom

A kormány átvállalja a minimálbér-emelést

Portfolio
A szociális partnerek minimálbér-megállapodása úgy jött össze, hogy az ülésen részt vett Orbán Viktor, Lázár János, Matolcsy György és Czomba Sándor, és szó volt arról, a kormány a nehéz helyzetben lévő ágazatokban 2013 első félévében átvállalja a minimálbér- és a szakmunkás minimálbér-emelés által okozott többlet bérköltséget, és az arra eső járulékköltséget is. 10 milliárd forintba kerülhet a költségvetésnek.

A megállapodás arról szól, hogy a minimálbér az idei 93 000 forintról 98 000 forintra, a szakmunkás minimálbér 108 ezerről 114 ezer forintra emelkedik 2013-ban.Kapcsolódó cikkünk2012.12.11Megállapodtak: 98 ezer forint lesz a minimálbérAz ülésén részt vett Orbán Viktor kormányfő, Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár, valamint Matolcsy György nemzetgazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés