Előfizetői tartalom

Fico: Szlovákiában divattá vált az adóelkerülés

MTI
Javítani kell Szlovákiában az adóbeszedés hatékonyságát, mert az országban azoknak a fogyasztást terhelő adóknak a beszedésében mutatkoznak a legnagyobb gondok, amelyek pótolhatnák a munka utáni jövedelmek csökkenő megadóztatásából származó bevételeket - jelentette ki Ángel Gurria, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkára Pozsonyban.

Az OECD főtitkára erről azt követően beszélt, hogy csütörtökön ismertette Robert Fico szlovák kormányfővel a szervezet kétévente kiadott országjelentésének megállapításait. "Világszerte változik az adózás struktúrája, a munkát terhelő adók csökkennek. Az ebből adódó (bevétel)kiesést a fogyasztási adókból lehetne helyettesíteni" - mondta Ángel Gurria, utalva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés