Előfizetői tartalom

PwC: összességében nem sikerült az adópolitika fejlesztése

Portfolio
A jövőre évre vonatkozó elfogadott adóváltozások nem segítenek az adminisztrációs terhek csökkentésében - hangzott el a PricewaterhouseCoopers tájékoztatóján. A kisebb vállalkozások előnyösebb helyzetbe kerülnek a 2013-as változásokkal, a szektor számára igen kedvező változások lesznek, de a válságadók más formában visszaszivárognak. A pénztárgépek NAV-hoz történő online bekötése áprilisig nem tűnik realisztikusnak, ha egy év alatt sikerül végrehajtani, az már gyors bevezetésnek számítana.

Miközben történtek adóegyszerűsítések a hazai adórendszerben, más országok ennél nagyobb egyszerűsítést tudtak végrehajtani, így Magyarország a 2013-as Paying Taxes rangsorban a tavalyi 114. helyről a 118. helyre esett vissza. Bár van a régióban olyan ország, amely mögöttünk van, Csehország a 120. helyen, de Szlovákia, Lengyelország, Románia előttünk. Globálisan érezhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés