Előfizetői tartalom

Kiadáscsökkentést szorgalmaz az MNB alelnöke

Portfolio
Ahhoz, hogy hosszú távon is fenntarthatóan csökkenjen az államadósság, kiszámítható intézkedésekre van szükség, amelyek támogatják a fenntartható gazdasági növekedést - hangsúlyozta a Dow Jones FX Tradernek adott interjúban Karvalits Ferenc. A Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint ehhez arra van szükség, hogy a gazdaságpolitika fókusza az egyszeri adóemelő intézkedésekről a kiadáscsökkentő intézkedésekre terelődjön át. A jegybanki alelnök szerint a romló gazdasági kilátások, az emelkedő infláció és a pénzügyi közvetítés zsugorodása mind abba az irányba mutat, hogy a jelenlegi gazdaságpolitika nem folytatódhat tovább. Karvalits a Dow Jones hírügynökségnek egy másik interjút is adott, amelyben hangsúlyosabban az inflációs kockázatok melletti kamatcsökkentések veszélyeiről beszélt.

Kapcsolódó cikkünk2012.11.15Karvalits: a kamatcsökkentések veszélyeztetik a jegybank megbízatásátEzek nélkül nem fog menni Az FX Tradernek adott interjúban a jegybanki alelnök amellett érvelt, hogy az egészséges pénzügyi közvetítő rendszer elengedhetetlen feltétele annak, hogy fenntartható növekedés alakuljon ki. Ahhoz viszont, hogy újra emelkedjen a hitelezés Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés