Előfizetői tartalom

Váratlanul gyorsan nőtt az amerikai kisker forgalom (2.)

Portfolio
Szeptemberben 1,1%-kal nőtt évesítve a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban a Kereskedelmi Minisztérium adatközlése szerint, miközben a piaci konszenzus 0,8%-os növekedést vetített előre. Az autóértékesítések nélkül is szintén a vártnál (0,6%) jóval gyorsabb volt a forgalomnövekedés (1,1%), ami viszonylag jó előjelnek számít a harmadik negyedéves amerikai GDP-növekedési adat szempontjából. Az augusztusi forgalomnövekedési adatot a kereskedelmi tárca 0,9%-ról 1,2%-ra módosította felfelé.

Amennyiben a szeptemberi forgalmi statisztikából kiszűrjük az autóértékesítések, az üzemanyag és az építőanyag-értékesítések hatását (ez jól jelzi a fogyasztási hajlandóságot), akkor 0,9%-os növekedést kapunk, ami egyrészt a megelőző havi 0,1%-os, másrészt a szeptemberi 0,3%-os piaci konszenzust is jócskán meghaladja. Ez jó előjel a harmadik negyedévi amerikai GDP-növekedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés