Előfizetői tartalom

Egyelőre megúsztuk az újabb brüsszeli eljárást

Portfolio
A korábbi hírekkel ellentétben nem indít kötelezettségi eljárást csütörtökön az Európai Bizottság a magyar jegybankot érintő pénzügyi tranzakciós illeték miatt - közölték nevük elhallgatását kérő források Brüsszelben a BruxInfo tudósítása szerint. A portál cikke szerint a pontos ok nem ismert, egy forrás úgy vélekedett, hogy egyszerűen még nincs döntésre készen a dosszié.

Emlékezetes, hogy szeptember elején jól értesült brüsszeli források még jó eséllyel valószínűsítették, hogy a Bizottság szeptember 27-én megindítja a kötelezettségszegési eljárást, mivel a magyar parlament által elfogadott formájában úgy tekint az illetékre, mint ami a jegybankok függetlenségére vonatkozó uniós szabályokba ütközik. A pontos ok nem ismert, de egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés