FONTOS Kiderült, hogyan teljesített az energiakrízisből kilábaló magyar energiaszektor
 
Előfizetői tartalom

A Századvég szerint jövőre sem rugaszkodunk el

Portfolio
Idén recesszióra, jövőre pedig visszafogott, 0,9%-os GDP-növekedésre számít legfrissebb prognózisa szerint a Századvég. A lakossági fogyasztás 2013-ban is enyhén esik majd, és folytatódik a beruházások zsugorodása is. A kutatóintézet szerint jövő év végén 6,5%-os lehet a jegybanki alapkamat. A 2013-ra vállalt hiánycél megvalósításához mintegy 350 milliárd forintos további megtakarításra van szükség.

Nem változott érdemben a globális konjunktúra kétarcúsága az elmúlt negyedévben. Az Egyesült Államokban viszonylag stabil növekedés mellett egyelőre tovább folyik az állami költekezés, miközben az Európai Unió részben az általános költségvetési kiigazítás miatt gyakorlatilag recesszióba süllyedt, és a reálgazdasági kilátások is enyhén romlottak - írja közleményében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés