Előfizetői tartalom

Adóvizsgálat a milliomosoknak - a sztárriporterek is sorra kerülnek

MTI
Adóhivatali vizsgálatra számíthatnak Nagy-Britanniában mindazok, akiknek ingatlan- és egyéb vagyona meghaladja az egymillió fontot (355 millió forint). Danny Alexander pénzügyminiszter-helyettes - aki a kisebbik koalíciós partnert, a Liberális Demokratákat képviseli a konzervatív-liberális brit kormánykoalícióban - a Mail on Sunday című konzervatív vasárnapi brit lapnak elmondta: harmadával megemelik a brit adó- és vámhivatal azon részlegének létszámát, amelynek feladata a vagyonosok adóügyeinek vizsgálata.

Alexander szerint külön erre a célra kidolgozott információtechnológiai szoftverrel vizsgálják át annak az 500 ezer britnek az adóbevallásait és egyéb adatait, akiknek ingó és ingatlanvagyona eléri vagy meghaladja az egymillió fontot. A politikus szerint a cél az adóelkerülési machinációk "kiszagolása". Alexander elmondta, hogy a kormány külön figyelmet fordít az előfizetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés