Előfizetői tartalom

Jön a kormány újabb csomagja - De megint miért?

Portfolio
A kormánypártok hétfői frakcióülésén eldőlt, hogy a kormány engedett a nemzetközi szervezeteknek és a piaci figyelmeztetéseknek a 2013-as költségvetés ügyében. Azzal, hogy elhalasztják a hétfőre tervezett szavazást a módosító javaslatokról és csúsztathatják a büdzsé zárószavazását is, esély mutatkozik arra, hogy helyreálljon az ingatag lábakon álló büdzsé. Nagyon úgy tűnik azonban, hogy a kormány nem mindenben hátrál meg, így például ragaszkodik a túlzottan optimista makropályához is. De még a kormány növekedési feltételei mellett is több száz milliárdos elcsúszás mutatkozik a költségvetésben. Minden bizonnyal hamarosan megismerhetjük az újabb kiigazító csomag tartalmát.

Varga Mihály magyar főtárgyaló hétfőn a kormánypártok frakcióülésén azt kérte, hogy halasszák el a hétfőre tervezett szavazást a 2013-as költségvetés módosító javaslatairól. Erre azért van szükség, hogy legyen lehetőség a büdzsé módosítására, ha a nemzetközi szervezetekkel folytatott tárgyalások ezt megkívánják.Rogán Antal és Varga Mihály a szeptember 17-i...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés