Előfizetői tartalom

E-útdíj: fontos módosításokról döntött a kormány!

Portfolio
A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent határozatában a kormány több ponton módosította a májusban megalkotott, elektronikus használatarányos útdíj bevezetéséről szóló határozatot. Ezek közül az egyik legjelentősebb változás, hogy motorkerékpárok és (a 3,5 tonnánál kisebb össztömegű) gépjárművek esetében mindenképpen megmarad a jelenlegi, időtartamhoz kötött használati díjfizetés (vagyis a napos, heti, havi és éves matrica). A kormány a mostani dokumentumban elismeri, hogy jelentős csúszásban van az új rendszer kiépítésével, ezért a nemzeti fejlesztési miniszternek azonnal intézkednie kell az ezzel kapcsolatos közbeszerzési eljárás kiírásáról. Egyúttal azt is belátja, hogy a jövő évi költségvetésben nem szerepel a tervezés és kiépítés költsége, erre forrást kell még találni, ez az összeg egyébként 42 milliárdra rúg. A határozathoz csatolt mellékletben a kormány feltünteti az egyes kategóriák díjtételeit is.

Szeptember második felében írhatja ki az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a megtett távolsággal arányos, elektronikus útdíj szedési rendszer kiépítéséhez szükséges eszközök beszerzését célzó tendert; mivel a közbeszerzés indítását korábban is erre a hónapra ütemezték, így nincs érdemi csúszás - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI megkeresésére....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés