Előfizetői tartalom

Behúzzák a féket a magyar munkáltatók

Portfolio
Tízből nyolc magyar munkáltató nem kíván változtatni személyzeti állományán, a fennmaradó arányban pedig ugyanannyian terveznek elbocsátást, mint munkaerő-felvételt a következő negyedévben. A Manpower Munkaerő-piaci Mutatója éppen 0%-on áll, idén ez az első olyan felmérés, amikor a munkáltatók várakozásai nem a negatív tartományban vannak.

A megkérdezett munkáltatók 7%-a tervez feltételt és ugyanennyien elbocsátást, így a kettő egyenlege összességében a létszám stagnálását mutatja az év utolsó negyedévére. Az előző felméréshez képest 2 százalékpontos javulást jelent, de az egy évvel korábbi hasonló időszaknál a mutató 1 százalékponttal alacsonyabb.Országon belül az alföldi térségben mutatkozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés