Előfizetői tartalom

Hogyan teljesültek a kormány tavalyi tervei?

Portfolio
Az Állami Számvevőszék jelentése szerint javult a 2011-es költségvetés végrehajtásának hatékonysága, az elutasító minősítések száma kettőről egyre (az uniós fejlesztések fejezeti kezelésű előirányzatainak 2011. évi felhasználásáról szóló beszámoló), a korlátozó minősítések pedig tízről egyre csökkent (a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2011. évi beszámolója kapcsán). A mostani jelentésből kiderül, hogy az eredetileg tervezett duplája lett a tavalyi költségvetés pénzforgalmi hiánya, az elsődleges egyenleg hiányt mutatott és az államadósság is a tervezettnél magasabb lett. Mindez elsősorban az egyszeri kiadási tételek miatt következett be.

A 2011. évi költségvetés végrehajtása a jogszabályi előírásoknak megfelelt. A feltárt hibák a zárszámadás megbízhatóságát nem befolyásolták - állapította meg az Állami Számvevőszék a 2011. évi költségvetés zárszámadásáról. Miért szállt el a hiány? "Az államháztartás központi és önkormányzati alrendszerének 2011. évi eredeti bevételi előirányzata...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés