Előfizetői tartalom

Példátlan MNB-döntés is jöhet jövő kedden

Portfolio
Míg a piac teljesen beárazott jövő keddre egy 25 bázispontos kamatcsökkentést (6,75%-ra) a Magyar Nemzeti Banktól, addig két piaci szakértői felmérésben is meggyőző többség sorakozott fel azon forgatókönyv mellett, hogy ebben a hónapban még nem lesz kamatvágás. A kettősség leginkább abból ered, hogy az új összetételű tanácsban példátlan módon akár 4:3 arányban is eldőlhet: tartás, vagy vágás lesz a döntés kimenetele. Míg a piaci elemzők nem sietnék el a kamatcsökkentést, addig a kamatpiaci kereskedők igyekeztek felkészülni erre az eshetőségre is. Év végéig a piaci szakértők is gyakorlatilag biztosra veszik, hogy lesz kamatvágás, ami 2013 során folytatódhat is. Sok múlik persze ebben a folyamatban például azon, hogy az EU/IMF-tárgyalások hogyan haladnak.

Sorozatban már nyolcadik egymást követő hónapban maradhat 7%-os szinten jövő kedden a Magyar Nemzeti Bank alapkamata az aznapi monetáris tanácsi ülés után - legalábbis ez derül ki a Portfolio.hu és a Reuters által végzett felmérésekből. A mi piaci körkérdésünkben a kilenc választ adóból mindössze egy szakértő jelezte azt, hogy ő már most 25 bázispontos kamatvágásra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés