Előfizetői tartalom

Gyorssegély a gyógyszerkasszának? - Reagált az OEP

Portfolio
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár azt kéri a kormánytól, hogy szabadítsa fel a 41 milliárd forintos gyógyszerkassza tartalékot - írta pénteki számában a Népszabadság saját értesüléseire hivatkozva. A tartalék fedezetét a gyártói befizetések képezik (amelyek eddig értelemszerűen jelentősen túlteljesültek), így ez egy egyszerű költségvetéstechnikai művelet. Az OEP péntek délelőtt külön közleményben reagált a cikkre.

41 milliárd felszabadítása A napilap cikke szerint ha a kormány nem dönt gyorsan, akkor szeptember közepére elfogyhat a gyógyszerek támogatására szánt keret. 70 milliárd forintos gyorssegélyre lenne szükség, hogy elkerülhető legyen idén az összeomlás, ám az OEP egyelőre a 41 milliárd forintos tartalék felszabadítását kéri. Az Egészségbiztosítási Alap költségvetésében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés