Előfizetői tartalom

Matolcsyék ötletét másolják a szlovákok

Portfolio
Ötezer eurós (kb. 1,4 millió forintos) felső határt szabna a készpénzfizetésnek a szlovák pénzügyminisztérium. Ezzel északi szomszédunk a legutóbbi magyar döntést másolja le, miután a kormány és bankok közötti júniusi megállapodásban az szerepelt, hogy a készpénzfizetés maximuma - a törvényjavaslatban szereplő 5 millió forint helyett - 1,5 millió forint lesz.

A szlovák pénzügyminisztérium 5 ezer euróban szabná meg a készpénzfizetések felső határát az adócsalások csökkentése és az adózás kikerülését célzó, úgynevezett "kreatív számvitel" ellensúlyozása érdekében - derül ki a minisztérium tárcaközi egyeztetésbe utalt törvénymódosító javaslatából az MTI tudósítása szerint. A módosítás annak az adóelkerülések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés