Előfizetői tartalom

Tovább gyorsult az infláció (5,8%)

Portfolio
Júliusban 5,8 százalékos volt az egy évre visszatekintő drágulás Magyarországon - jelentette a KSH. Előzetesen a szakértők arra számítottak, hogy a fogyasztói árindex a júniusi 5,6 százalék után 5,7 százalékra emelkedik. Egy hónap alatt emelkedett a dohányáruk és a szolgáltatások ára, csökkent az üzemanyagok és az élelmiszerek ára. A maginfláció ismét 5 százalék fölötti, és látszik a telefonadó.

Egy hónap alatt 0,1 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak, ami az ilyenkor szokásos, szezonális tényezőknek megfelelő. Az élelmiszerek árai 0,2 százalékkal csökkentek. Kiemelhető ebből, hogy csökkent a tojás (3,6%), az idényáras élelmiszerek, azaz a burgonya, friss zöldség, gyümölcs (2,8%), a sertészsiradék (2,3%) és az étolaj (0,9%) ára. A nyári kiárusítások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés