Előfizetői tartalom

Lassuló növekedést vár jövőre az IEA

Portfolio
A tartósan magas árak és a globális gazdasági növekedés lassulása az idei évben nyomást helyezhet az olajfogyasztásra, míg jövőre az enyhén kedvezőbb makrokörnyezet pozitív hatásait többek között ellensúlyozhatja a japán nukleáris kapacitások visszaépülése, ami csökkenti az olaj iránti keresletet - írja a CNBC a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) ma közzétett friss tanulmányát idézve.

Az IEA az idei évre vonatkozó globális olajkeresleti várakozását a korábbi napi 800 000 hordóról napi 900 000 hordóra emelte, míg a jövő évre vonatkozó prognózisok romlottak, 2013-ban a korábbi napi 1 millió helyett 800 000 hordós fogyasztást vár. A szervezet 2012-ban mintegy 3,3%-os globális gazdasági növekedést prognosztizál, ami jövőre 3,6%-ra emelkedhet, ez utóbbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés