Előfizetői tartalom

Egy éve bukta a tripla A-t az USA - Felesleges volt?

Portfolio
Egy évvel azután, hogy az Standard and Poor's leminősítette az Amerikai Egyesült Államokat, az ország állampapírhozamai 1 százalékkal lejjebb vannak. Egy neves közgazdász, Mike Konczal azt mondja, a pénzügyi piacok jogosan hagyták figyelmen kívül a leminősítést. A Roosevelt Intézet kutatója szerint az adósságplafon körüli vita alapvetően politikai természetű volt, a leminősítésben is ilyen tényezők játszottak szerepet, azonban a piac leszavazta.

2011. augusztus 5-én az S&P leminősítette az Egyesült Államokat AAA-ról AA+-ra. Ez négy nappal azután következett be, hogy a Kongresszus megszavazta az adósságplafon felemelését. Az S&P azzal indokolta döntését, hogy nem tetszett nekik az adósságplafon politikája. Így tulajdonképpen közvetve a republikánusokat okolták, akiknek az államadósság visszafizetésének késleltetése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés