Előfizetői tartalom

"Az IMF is megérezte, mit kívánnak a magyar emberek"

Portfolio
A Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió tárgyalódelegációjának múlt heti budapesti látogatása arról szólt, hogy a helyzetértékelésben mit látnak közösnek és mit eltérőnek a nemzetközi szervezetek és a magyar kormány - magyarázta a HírTv vasárnap esti műsorában Varga Mihály. A hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter a műsorban részletesen beszélt arról, hogy az egyeztetéseken milyen témák kerültek szóba. Ezek szerint a nemzetközi szervezetek kérték a tranzakciós illeték és a bankadó megszüntetését és az Európai Bizottság felvetette az egykulcsos adó "kétharmadosságát", de azt is elmondta, hogy az IMF nem javasolt most ingatlanadót vagy vagyonadót.

Jobb benyomások Határozottan jobb benyomásai voltak Varga Mihálynak a hiteltárgyalások első fordulójáról. Úgy tűnik, hogy a valutaalap is kezd engedni abból a merev, szigorú fiskális megszorításokra fókuszáló gazdaságpolitikai vonalból, ami mindenhol jellemezte a szervezet működését. Ez az egy hét inkább csak arról szólt, hogy a helyzetértékelésben mit látunk közösnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés