Előfizetői tartalom

Ezért lódult meg a héten az arany és az ezüst

Portfolio
Az arany- és ezüstpiaci spekulatív kereskedők egyre inkább tartottak a két nemesfém további esésétől, ami megmutatkozott a piaci pozícióik alakulásában is és több hónapnyi iránykeresés után ezért volt viszonylag könnyű kimozdítani két nemesfém árfolyamát az emelkedés irányába a héten. Ehhez persze fontos fundamentális fejlemények is kellettek és az emelkedés tartóssága nagyban múlik két jövő heti amerikai eseménytől.

Az elmúlt 3,5 év csaknem legalacsonyabb vételi kontraktus számával (166 ezer darab) rendelkeztek kedden a spekulatív piaci szereplők a chicagói árutőzsde határidős aranypiacán és közben szokatlanul magas volt az esésre számító, azaz eladási pozíciók száma (53 ezer kontraktus) - derült ki a CFTC péntek este közzétett adataiból. A kettő "eredője", a vételi és eladási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés