Előfizetői tartalom

Szinte biztos, hogy vége a görög eurónak

Portfolio
Az eddigi 50-75%-ról 90%-ra emelte tegnap kiadott előrejelzésében annak valószínűségét a Citigroup elemzői stábja, hogy Görögország 12-18 hónapon belül elhagyja az eurózónát. A bank londoni szakértői azonban azt is rögzítették, ezen időtávon belül a legvalószínűbbnek azt tartják, hogy a távozás a nemzetközi szervezetek szeptemberben megjelenő gazdaságpolitikai értékelése után, mostantól számítva a következő 2-3 negyedévben, azaz praktikusan például 2013. január elsején következik be. A görög ügyben a legfrissebb lényeges fejleményeket tegnapi cikkünkben már összefoglaltuk, az alábbiakban azt mutatjuk be, hogy a Citigroup milyen érvrendszer mellett veszi csaknem biztosra a görög kilépést.

Kapcsolódó cikkünk2012.07.25Szeptemberig kivár a görög ítélethirdetéssel a trojka (2.)A bank két főbb gondolatmenetre alapozza azt, hogy a trojka szeptemberi jelentése után, azaz a következő 2-3 negyedévben a legvalószínűbb a görög kilépés: 1.) A két görög választási forduló előtt a nemzetközi szervezetek (Európai Bizottság, Nemzetközi Valutaalap, Európai Központi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés