Előfizetői tartalom

Szeptemberig kivár a görög ítélethirdetéssel a trojka (2.)

Portfolio
A tegnap megkezdett gazdaságpolitikai tárgyalássorozatot szeptember elején még egy újabb forduló követi és csak ezt követően állapítják meg a nemzetközi szervezetek azt, hogy a görög gazdaság milyen mértékben tért le a második hitelprogramért cserébe megszabott pályáról - jelezte mai szokásos déli sajtótájékoztatóján az Európai Bizottság szóvivője. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy addig még "életben tartják" a görög államot és addig nem is várható, hogy az esetleg kilépjen az eurózónából.

Még egy "kört" futnak Antoine Colombani tájékoztatása szerint az Európai Bizottság, a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Központi Bank szakértői (trojka) mostani látogatásukat augusztus elején fejezik be, aztán szeptemberben ismét Athénba utaznak, hogy a görög hatóságokkal egyeztetve megállapítsák: hol tart Görögország a hitelprogramért vállalt feltételek teljesítésével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés