Előfizetői tartalom

Google-lel számolták ki, mennyi a munkanélküli

Portfolio
A második negyedévben 465-484 ezer főre csökkenhetett a munkanélküliek száma az első negyedévi 504 ezerről - számította ki Google találatok és historikus adatok alapján a GVI. A munkanélküliek száma így még mindig magasabb, mint egy éve volt. A Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet szerint a Google találatokkal együtt képzett modellből pontosabb eredményeket kaptak, mintha csak a múltbeli adatokat vették volna alapul, így ez jó előrejelző mutató lehet, megelőzve a hivatalos adatok megjelenését.

A KSH háromhavi átlagos foglalkoztatottsági és munkanélküliségi adatokat közöl, gazdaságpolitikai szempontból azonban kívánatos volna már a hivatalos adatok megjelenése előtt is tudni valamit a munkanélküliek számának negyedévben várható alakulásáról a GVI szerint. Ezért olyan előremutató (leading) modellt fejlesztettek ki, ami a munkanélküliek és a regisztrált álláskeresők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés